fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić sa nemačkim poslanicima o berlinskom samitu

Plenarna sala Bundestaga; Foto: pixabay

BERLIN – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Berlinu sa poslanicima Bundestaga Johanom Vadepulom, Florianom Hanom i Hansom Joakimom Falenskim sa kojima je razgovarao o jučerašnjem sastanku o Zapadnom Balkanu, evrointegracijama Srbije i nemačkim investicijama.

Vučić je rekao da se Srbija na jučerašnjem sastanku ponašala ozbiljno i odgovorno i da je bez obzira na rezulatat sastanka bilo važno razgovarati.

On je, govoreći o problemima u dijalogu sa Prištinom, naglasio da je Srbija potpuno posvećena dijalogu u cilju postizanja kompromisnog rešenja, ali je Priština blokirala dijalog uvođenjem taksi na robu iz Srbije.

Nemački poslanici su istakli da bi, ne samo za Beograd i Prištinu, već i za celu Evropu bilo veoma važno da dođe do nastavka dijaloga i kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine.

Predsednik je rekao da je Srbija pouzdan i odgovoran partner i naglasio da odnose sa Nemačkom karakteriše razvijena saradnja na svim poljima.

“Nemačka je jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u našu privredu”, rekao je Vučić, a navedeno je usaopštenju dostavljenom medijima.

On je poslanike Bundestaga obavestio o ekonomskoj situaciji u Srbiji istakavši da je ona, po ocenama svih međunarodnih finansijskih institucija, veoma dobra.

Poslanici Bundestaga istakli su da imaju saznanja o iskustvima nemačkih investitora u Srbiji koji su veoma zadovoljni uslovima poslovanja.

Povezani članci

Dačić: Srbija čvrsto za dijalog, Tanin: Dijalog nastaviti što pre

EWB

BCBP predstavio analizu “Srbija i Mađarska – razbijanje demokratije”

Sandra Maksimović

Varhelji odgovorio opoziciji: Dijalog treba da se nastavi, EU prati stanje u Srbiji

EWB