fbpx
European Western Balkans
Politika

Vučić: U ponedeljak sastanak sa Varheljijem

Aleksandar Vučić i Oliver Varhelji; Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na konferenciji za medije tokom obilaska skladišta Republičke direkcije za robne rezerve da će se u ponedeljak u Beogradu sastati sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Predsednik Srbije potvrdio je da će se, kako je ranije objavio naš portal, u ponedeljak sastati i sa poslanicom Evropskog parlamenta iz redova Zelenih, Violom fon Kramon.
Na pitanje novinara šta će biti tema razgovora sa poslanicom Evropskog parlamenta i da li očekuje da će ona zatražiti da Beograd ukine letove za Moskvu, Vučić je rekao da “nije pitanje šta će ona da traži, jer ona može da govori u svoje ime i ime dela evroparlamentaraca”.
“Dobiće odgovor u skladu sa politikom Republike Srbije. Država ima svoje predstavnike koji govore i prenose stavove i državnu politiku. Sutra očekujem razmenu mišljenja, koja je nužna. Srbija se nalazi na evropskom putu i dobro je da znamo šta misli o tome gospođa fon Kramon, ali mnogo je važnije šta o tome misli komesar Varhelji”, zaključio je Vučić.
Kako je najavljeno iz EK, Varhelji bi u ponedeljak trebalo da obiđe gradilište nove zgrade Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, čiju zgradnju i opremanje delom finansira i Evropska unija.

Povezani članci

Evroparlamentarci će predložiti Skupštini učesnike i teme međustranačkog dijaloga 

EWB

Izveštaj EK nepovoljan po Srbiju, otvaranje novih poglavlja dovedeno u pitanje?

EWB

Genocid u Srebrenici i izborna kampanja: Sredstvo vlasti za diskreditovanje opozicije

Sofija Popović