fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Vučić: Usaglasili smo pitanja nestalih i raseljenih, otvorili temu o Zajednici srpskih opština

Miroslav Lajčak, Aleksandar Vučić, Avdulah Hoti i Đuzep Borelj; Foto: Instagram / Budućnostsrbije

BRISEL – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Briselu nakon nove runde dijaloga s Kosovom pod okriljem EU da su “suštinski usaglasili” pitanja nestalih i interno raseljenih osoba i ekonomska pitanja i da su otvorili “dve nove teme”, od kojih je jedna – Zajednica srpskih opština, prenosi N1.

“Danas su otvorene dve nove teme: pitanje Zajednice srpskih opština, i tema imovine i finansijskih zahteva koje ističemo jedni prema drugima”, rekao je Vučić nakon sastanka na najvišem novou sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem, šefom diplomatije EU Đuzepom Boreljem i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

“Dolaze najvažnija i najteža pitanja na dnevni red, o mnogim pitanjima imamo suprotne stavove, biće komplikovano i teško”, naveo je predsednik Srbije.

On je rekao da će odmah po formiranju nove Vlade Srbije svi koji su učestvovali u pregovorima s Kosovom informisati Skupštinu Srbije o tom procesu.

Šefovi ekspertskih pregovaračkih timova Srbije i Kosova, Marko Đurić i Skender Hiseni, nastaviće razgovore o ZSO 17. septembra, a sledeći sastanak na najvišem nivou planiran je za 28. septembar u Briselu.

Povezani članci

FP: Nova zapadna strategija za Kosovo po principu “štapa i šargarepe”

EWB

Danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

EWB

Mogerini: Novi sastanak pre kraja meseca; Tači: Nije u pitanju bojkot dijaloga

EWB