fbpx
European Western Balkans
Politika

Vulin: Srbija će i dalje biti vojno neutralna

Zastava Srbije; Foto: Tanjug / Sava Radovanović

MOSKVA – Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom na poligonu Alabino kod Moskve, gde na poziv ruskog kolege prisustvuje završnici i svečanom zatvaranju ovogodišnjih “Međunarodnih vojnih igara”.

Vulin je rekao da je još jednom potvrdio principijelnu poziciju Srbije da će i dalje biti vojno neutralna i da neće biti član nijednog vojnog saveza.

“Dok je Vučić predsednik Republike Srbije, a ja ministar odbrane, Srbija neće biti član nijednog vojnog saveza, baš kao što nećemo uvesti sankcije Rusiji”, rekao je Vulin.

Srbija se, kako je istakao, izborila za svoje pravo da odlučuje o svojim prijateljima, da odlučuje da sama bira svoj politički i vojni put, i tako će i nastaviti.

“Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti – zaključio je ministar Vulin.

On je istakao i da će se u svakoj odluci voditi računa o interesima Srbije na prvom mestu, navodeći da su interesi Srbije da ima najbolje moguće odnose sa Rusijom, kao i da je to rekao svom sagovorniku.

Povezani članci

Minut ćutanja u Evropskom parlamentu zbog stradalih u masovnim ubistvima u Srbiji

EWB

Mekalister: Normalizacija za održivo poboljšanje odnosa

EWB

Međak: Važno je da se nova poglavlja stalno otvaraju

EWB