fbpx
European Western Balkans
Dijalog Beograda i Prištine

Zaev: Dajemo podršku pozitivnom rešenju po pitanju Kosova

Zoran Zaev; Foto: Evropska komisija

SKOPLJE – Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev smatra da u Srbiji ne postoji makedonski scenario i istovremeno osudio svako nasilje upereno protiv institucije sistema.

„Kao čovek, koji je bio direktno napadnut od strane nasilnika u intitucijama, mogu jasno da osudim svako nasilje upereno protiv institucija sistema”, rekao je Zaev.

Zaev je tako odgovorio na ocene srpskog predsednika Aleksandra Vučića na upad demonstranata i lidera opozicije u zgradu RTS.

Premijer Severne Makedonije ističe da je Srbija “veliki prijatelj”:

“Narodi su nam bliski, mi želimo samo dobro Srbiji, da napreduje, a u ovom trenutku dajemo podršku pozitivnom rešenju po pitanju Kosova, rešenje koje je u njihovom interesu i koje će garantovati prosperitet u regionu, evropsku integraciju i očuvanje mira”, istakao je Zaev.

On je dodao da je i on pregovarao pre nekoliko meseci i da razume koliko je teško, te da apsolutno pokušavaju da imaju razumevanje i da podrže proces.

„Nadam se da će se vratiti dijalogu. To su naša očekivanja i nadam se da će biti i unutrašnji dijalog u svim susednim državama“ rekao je makedonski premijer.

Povezani članci

Stano: Dijalog nema alternativu

EWB

Hoti i Vučić različito o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine

EWB

Integracija pravosuđa na Kosovu: Pravna nesigurnost i nedovoljan pristup pravdi

EWB