fbpx
European Western Balkans
Ekonomija i Biznis Region

Zapadni Balkan očekuje veliki napredak u narednih 10 godina

Kris Pavlovski; Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

SKOPLJE – Region Zapadnog Balkana u narednih 10 godina očekuje veliki napredak, bez obzira na to kada će tačno postati deo EU, izjavo je danas član Borda direktora Samita Makedonija 2025 i osnivač i generalni direktor kanadskog Rumble.com Kris Pavlovski.

On je rekao Tanjugu da je dobra inicijativa za stvaranje zajedničkog ekonomskog područja u regionu, jer živimo u globalizovanom svetu.

Kako je primetio, u današnje vreme biznis može da se pokrene onlajn odnosno preko interneta i vrlo lako se uključuje na svetsko tržište, tako da nema razloga da zemlje Zapadnog Balkana ekonomski ne sarađuju.

“Zajedničko ekonomsko područje bi moglo da podstakne saradnju i ubrza razvoj”, naglasio je.

Pavlovski kaže da je od početak pratio Samit Makedonija 2025, koji se ove godine održava šesti put i da je samo u tom periodu video dramatičan napredak, kako Makedonije, tako i celog regiona.

“Na primer, ova konferencija je svake godine sve veća, ima sve više učesnika i za nju ima sve više interesovanja. Region se razvija i mislim da je sve moguće za ovaj region u narendih 10 godina”.

Na pitanje da li očekuje da Makednija i region budu deo EU do 2025, Pavlovski je rekao da je to pitanje za političare, ali da je bez obzira na to vidljiv napredak u celom regionu.

Povezani članci

Džihić: BiH mora da bude podignuta u vrh agende EU

EWB

EP Prištini: Brzo formirati vladu, sprovesti dogovore sa BG

EWB

Ministri spoljnih poslova Zapadnog Balkana sastali se u Crnoj Gori, Dačić odsutan

EWB