fbpx
European Western Balkans
Politika

Zelenović i Veselinović u Briselu o demokratiji i izbornim uslovima

Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović sa poslanicima Evropskog parlamenta; Foto: Ne davimo Beograd

BRISEL – Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović nalaze se u trodnevnoj poseti Briselu gde su započeli seriju sastanaka sa predstavnicima Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije, saopšteno je iz pokreta Ne davimo Beograd.

U okviru prvog dana posete Veselinović i Zelenović sastali su se sa evropskom poslanicom Tanjom Fajon koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta (EP) za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, kao i posrednica u međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU i Demetrisom Papadakisom Evropskim poslanikom.

Na sastanku je bilo reči o daljem urušavanju demokratije u Srbiji kao i o pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića.

Govoreći o međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova pod pokroviteljstvom EU, Veselinović i Zelenović su upozorili Tanju Fajon na opstrukcije koje dolaze sa strane vlasti i nepostojanje političke volje da se uslovi zaista unaprede. Zahtevana je odlučnija uloga predstavnika EU u nastavku ovog procesa

Povezani članci

Ministri Centralnoevropske inicijative o proširenju EU i migracijama

EWB

Ljajić: Od EU tražiti ustupke da ne blokiramo Kosovo

EWB

Više od hiljadu lekara potpisalo peticiju za formiranje novog Kriznog štaba i utvrđivanje tačnog broja zaraženih

EWB