fbpx
European Western Balkans
Politika

Zelenović i Veselinović u Briselu o demokratiji i izbornim uslovima

Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović sa poslanicima Evropskog parlamenta; Foto: Ne davimo Beograd

BRISEL – Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Dobrica Veselinović i Nebojša Zelenović nalaze se u trodnevnoj poseti Briselu gde su započeli seriju sastanaka sa predstavnicima Evropskog parlamenta i drugih institucija Evropske unije, saopšteno je iz pokreta Ne davimo Beograd.

U okviru prvog dana posete Veselinović i Zelenović sastali su se sa evropskom poslanicom Tanjom Fajon koja je i predsednica Odbora Evropskog parlamenta (EP) za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, kao i posrednica u međupartijskom dijalogu o izbornim uslovima pod pokroviteljstvom EU i Demetrisom Papadakisom Evropskim poslanikom.

Na sastanku je bilo reči o daljem urušavanju demokratije u Srbiji kao i o pritiscima na aktiviste, nezavisne medije i političke protivnike režima Aleksandra Vučića.

Govoreći o međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova pod pokroviteljstvom EU, Veselinović i Zelenović su upozorili Tanju Fajon na opstrukcije koje dolaze sa strane vlasti i nepostojanje političke volje da se uslovi zaista unaprede. Zahtevana je odlučnija uloga predstavnika EU u nastavku ovog procesa

Povezani članci

Evropski parlament traži od Srbije da se usaglasi sa spoljnom politikom EU

EWB

Počeli medijski dani Zapadnog Balkana u Tirani

EWB

Brnabić: EU nije ćup novca, bolji život zavisi od nas

EWB