fbpx
European Western Balkans
Politika

Zelenović: Poslanici EP ohrabruju Šapčane da glasaju

Nebojša Zelenović; Foto: Sabac.rs

ŠABAC – Pismo evroparlamentaraca je ohrabrenje građanima Šapca, a ne bilo kojoj političkoj partiji, da mogu slobodno da izađu na izbore, rekao je gradonačelnik Šapca i nosilac liste “Šabac je naš”, Nebojša Zelenović, prenosi Danas. 

On je istakao da je Vrlo važno što su ugledni predstavnici Evropskog Parlamenta podržali ono što se u Šapcu radi jer mi istrajavamo na zaštiti evropskih vrednosti.

“Ne vidim šta je problem da se podrži ideja da se pošteno glasa, da se izbori odvijaju u fer i poštenoj atmosferi, da budu regularni a ne da kriminalci zastrašuju ljude da bi glasali. Mi ovde imamo najezdu kriminalaca koji napadaju i batinaju naše aktiviste, evo samo danas je bilo nekoliko napada na terenu a na izborni dan očekujemo da situacija bude još gora”, rekao je gradonačelnik Šapca.

Zelenović je podsetio i na brojne izborne nepravilnosti na koje se ukazivalo u Šapcu, o čemu postoje dokazi ali i naglasio da policija i tužilaštvo na to nisu reagovali.

On je zaključio da je zbog svega toga bažnp što građani Šapca znaju da imaju podršku iz sveta i da se ne osećaju zastrašeno.

Osam predstavnika Evropskog parlamenta, među kojima i Tanja Fajon, poslali su juče otvoreno pismom građanima Šapca povodom ponavljanja izbora.

Oni su u pismu naveli da je Šabac svetao primer demokratije i izrazili zabrinutost da se ponovljeni lokalni izbori održavaju u neregularnoj atmosferi.

Povezani članci

Kukan i Flekenštajn dolaze u Srbiju: Mogu li da reše krizu kao u Makedoniji?

Aleksandar Ivković

EK odobrila 16 miliona evra za projekte u vodnom saobraćaju u Srbiji

FoNet

Valstrom i Soini sa državnim vrhom Srbije

EWB