fbpx
European Western Balkans
Društvo

Žigmanov: Počele pripreme za formiranje Saveta za saradnju sa civilnim društvom

Tomislav Žigmanov; Foto: Instagram, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

NOVI SAD – Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov održao je prvi u nizu konsultativnih sastanaka o formiranju Saveta za saradnju sa civilnim društvom. Kako je saopštilo resorno Ministarstvo, to će biti novi mehanizam za saradnju javnih vlasti sa civilnim društvom radi stvaranja podsticajnog okruženja za njegov razvoj.

Plan Ministarstva je da se na javnim prezentacijama i u diskusiji s predstavnicima organizacija civilnog društva razmotri Predlog za osnivanje Saveta za saradnju s civilnim društvom danas u Novom Sadu, sutra 7. februara u Beogradu i 13. februara u Nišu.

Predstavnici organizacija civilnog društva mogu da Ministarstvu svoje predloge dostave i u pisanom obliku do 10. marta. Ukoliko organizacije civilnog društva budu smatrale da je potrebno više vremena za javne konsultacije od predloženog, Ministarstvo je najavilo da će to prihvatiti.

Izrada Predloga za osnivanje Saveta i konsultativni proces sa organizacijama civilnog društva realizuju se uz podršku projekta „Za snažnije građansko društvo“ uz finansijsku podršku američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Povezani članci

Maja Bobić u rukovodstvu Međunarodnog evropskog pokreta

EWB

Marić: Za ulazak u EU nije dovoljno samo usvajanje zakona

EWB

Medijsko izveštavanje o EU zavisi od političke volje

FoNet