fbpx
European Western Balkans
Politika

Žiofre i Miščević uručili sertifikate nosiocima 18 projekata koje će podržati EU

Tanja Miščević i Emanuele Žiofre na predstavljanju 18 novih projekata; Foto: @eusrbija

BEOGRAD – Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević uručili su danas u Beogradu sertifikate lokalnim samoupravama i regionalnim razvojnim agencijama koje će voditi sprovođenje 18 projekata uz podršku EU.

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 miliona evra za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništa u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije.

Ovi projekti će aktivirati potencijale i resurse 11 teritorija, pomoći u rešavanju zajedničkih problema i promovisati zajednički rad većih gradova i manjih opština, uz aktivno učešće civilnog i poslovnog sektora i lokalnih zajednica, navodi se u sopštenju Ministarstva za evropske integracije.

Aktivnosti EU PRO Plus programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa 40 miliona evra. Program, čiju realizaciju vodi Ministarstvo za evropske integracije, ima za cilj da doprinese poboljšanom upravljanju teritorijalnim razvojem, ekonomskom rastu i unapređenju socijalne infrastrukture i kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

Povezani članci

Politiko: Volfgang Išinger koristio dijalog Beograda i Prištine za sklapanje konsultantskih ugovora

EWB

Euractiv: Posao komesara za proširenje biće najtraženiji u novoj Evropskoj komisiji, kandidati Austrija, Švedska i Grčka

EWB

Godfri: Srbija je izložena malignom uticaju Rusije

Tanjug