fbpx
European Western Balkans
Region

Zvizdić: Razgovor fokusiran na jačanje saradnje u regionu

Denis Zvizdić i Federika Mogerini; Foto: Evropska unija

BRISEL – Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić je nakon sastanka sa Visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini u Briselu kazao da je bilateralni razgovor bio fokusiran na jačanje saradnje između zemalja Zapadnog Balkana i pomenutog regiona sa Evropskom unijom u celini.

“Zapadni Balkan je jedan od najvažnijih prostora koji ima aspiracije za razvoj procesa na putu ka evropskim integracijama i mislim da EU to razume na ispravan način. Važno je to što EU integracije ostaju zajednički cilj zemalja Zapadnog Balkana i to nam stvara kvalitetne odnose, kreira zajedničke projekte i stvara preduslove da u budućnosti postanemo deo velikog tržišta”, rekao je sinoć Zvizdić, prenosi Klix.ba.

On je podsetio da s vremena na vreme sa Zapadnog Balkana dolaze zabrinjavajuće izjave.

“To govori da se suočavamo sa blokadama. Ipak, takve stvari uspešno prevazilazimo i naporno radimo na aktivnostima koje će dinamizirati naš put ka Evropskoj uniji. Mi ostajemo u fokusu EU zbog logične činjenice da smo zbog političkog, ekonomskog i vojnog uticaja interesantni Evropskoj uniji i drugim globalnim igračima, a naše opredeljenje jesu evropske integracije”, kazao je Zvizdić, prenosi Klix.ba.

Povezani članci

Vlada Kosova usvojila Inicijativu za učlanjenje u INTERPOL

EWB

Žbogar Džaferiju: EU očekuje formiranje vlade

EWB

Kurti: Vojska Kosova u saradnji sa Albanijom i Hrvatskom

EWB