fbpx
European Western Balkans
Društvo

Beogradski bezbednosni forum 2019: Ima li nade za pravdu u podeljenom svetu?

Logo Beogradskog bezbednosnog foruma

BEOGRAD – Deveto izdanje Beogradskog bezbednosnog foruma, pod nazivom “U težnji za pravdom u podeljenom svetu”, održaće se između 16. i 18. oktobra 2019. Teme o kojima će se raspravljati biće povlačenje liberalizma, takmičenje velikih sila, održiva rešenja za Zapadni Balkan, dijalog Beograda i Prištine i opadanje poverenja u političke i ekonomske institucije.

Razgovor povodom zvaničnog otvaranja Beogradskog bezbednosnog foruma fokusiraće se na Zapadni Balkan, a neki od govornika biće specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer, bivša Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i bivši ambasador Francuske u Srbiji Federik Mondoloni.

Na forumu će takođe biti organizovan specijalan događaj o vojnoj neutralnosti, na kom će govoriti general Robert Briger, načelnik odbrambenog štaba u Ministarstvu odbrane Austrije i general Milan Mojsilović, načelnik generalštaba Vojske Srbije.

Među ostalim govornicima biće šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Andrea Oricio, generalna sekretarka Regionalnog saveta za saradnju Majlinda Bregu, šef kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijas Flesenkemper, generalni sekretar Bledskog strateškog foruma Peter Grk i ostali.

Beogradski bezbednosni forum pokrenut je 2011. i ubrzo prerastao u najveći događaj civilnog društva u Srbiji. Organizuju ga Beogradski fond za političku izuzetnost, Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Evropski pokret u Srbiji.

Portal European Western Balkans jedan je od strateških medijskih partnera Beogradskog bezbednosnog foruma.

Povezani članci

Jovana Marović: Region mora da povuče odlučnije „rezove“

Marija Stojanović

Nacionalni konvent o EU sutra o ekonomskim merama za posledice COVID-19

EWB

Grubješić: Cilj samita u Sloveniji bio da se region “umiri”, reforme bitne zbog nas

FoNet