fbpx
European Western Balkans
Društvo

Forum civilnog društva u Tirani od 26. do 28. aprila

Forum civilnog društva - Tirana 2017

BEOGRAD – Forum civilnog društva Zapadnog Balkana, koji će okupiti organizacije civilnog društva iz Albanije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH i Kosova i donosioce odluka iz regiona i EU, biće održan u Tirani, od 26. do 28. aprila.

Forum se održava uoči Samita Zapadnog Balkana, koji je planiran u julu u Trstu.

Na skupu će biti reči o tome kako civilno društvo doprinosi izgradnji evropske agende i evropske politike i biće formulisane ključne poruke i preporuke pred Samit u Trstu, koje se tiču budućnosti Berlinskog procesa, saradnje mladih, vladavine prava i antikorupcije, inovacija i poslovnog okruženja, bilateralnih odnosa.

Cilj skupa u Tirani je da se predlože konstruktivne i izvodljive politike koje podržavaju reformske procese u zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu ka EU.

Na taj način će se, kako se navodi u saopštenju organizatora, glas građana Balkana, civilnog društva i drugih nevladinih aktera čuti i naći na stolu i na Samitu u Trstu.

Među oko 100 učesnika biće predstavnici evropskih institucija, zemalja članica, parlamenata Zapadnog Balkana, kao i Evrospkog parlamenta i italijanskog ministarstva spoljnih poslova.

Učesnici su, između ostalih, i Sonja Liht, Marko Čadež, Daliborka Uljarević, Ðuro Blanuša i drugi.

Povezani članci

EU i Zapadni Balkan u 2019: Unija sledeće godine neće imati vremena za region, promene moraju doći iznutra

EWB

Skup podrške “Vranjskim” ispred Vlade Srbije

EWB

Stojanović Gajić: Javnost treba da bude upoznata sa konkretnim rezultatima

EWB